България изпраща на Украйна точно 118 бронирани машини.Такова споразумение се очаква

...
България изпраща на Украйна точно 118 бронирани машини.Такова споразумение се очаква
Коментари Харесай

Пращаме 118 бронирани машини на Украйна

България изпраща на Украйна тъкмо 118 бронирани машини.

Такова съглашение се чака да ратифицира на следващия ден Народното събрание, като инициатотори са депутатите от " Продължаваме промяната-Демократична България " и ГЕРБ - Ивайло Мирчев и Христо Гаджев. Става въпрос за обявените през юли БТР-и, които датират от времето на Възродителния развой и в никакъв случай не са били употребявани от българското Министерство на вътрешните работи. Сега машините са под шапката на жандармерията.

Точната численост на помощта за нападнатата от Путин страна е по информация на Клуб Z.

Ратификацията получи зелена светлина от отрасловата комисия по защита в Народното събрание днес.

БТР-ите са с отпаднала нужда, част от тях са механически неизправни, 40 години не са излизали от складовете. " Украинците са потвърдили, че могат да вършат всичко, с това което получат ", уточни преди време Мирчев.

На процедура съглашението е сред българското вътрешно министерство и Министерство на защитата на Украйна. Бронираната техника с наличното към нея въоръжение и аварийни части се дават безплатно на Киев и е по силата на решението на Народното събрание от 21 юли.
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР